Izaberite stranicu

Tradicionalno, Crveni krst Novog Sada organizuje zdravstveno-promotivnu kampanju povodom Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a.
Nacionalna kancelarija za HIV/AIDS, u čijem radu učestvuje i Crveni krst Srbije je definisala slogan ovogodišnje kampanje koji je glasio:

„Poveži se sigurno. Zaštiti ljubav. Koristi kondom.“

Edukovani volonteri Crvenog krsta su u toku Kampanje realizovali sledeće aktivnosti:

1. Izvršili su distribuciju propagandnog materijala Crvenog krsta Srbije (kalendari, bojanke, brošure, privesci, prezervativi, plakati…) u kampusu Univerziteta u Novom Sadu i u prostorijama Medicinskog i Tehnološkog fakulteta.

2. U prostorijama Kluba mladih volontera Crvenog krsta Novog Sada, 25.11.2009.g. sa početkom u 20 časova, održano je predavanje o seksualno prenosivim bolestima sa akcentom na problematiku HIV i side.

Na ovoj tribini prikazan je i film Crvenog krsta Srbije „Dečko koji se stideo“, a tribini su prisustvovali učenici srednjih i viših razreda osnovnih škola.

3. Organizovana je i tematska žurka u subotu 5. decembra 2009.g. u klubu „LUNA 2“ – Tržni centar Lupus.

Crveni krst Novog Sada je povodom Međunarodnog dana volontera ujedno želeo da se zahvali mladim volonterima koji učestvuju u realizaciji tradicionalnih aktivnosti Crvenog krsta.

Žurci su prisustvovali volonteri Crvenog krsta i prijatelji koji su aktivno učestvovali u kampanji borbe protiv HIV/AIDS-a.

Pin It on Pinterest