Izaberite stranicu

Tradicionalno, Crveni krst Novog Sada je organizovao zdravstveno-promotivnu kampanju povodom Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a. Nacionalna kancelarija za HIV/AIDS, u čijem radu učestvuje i Crveni krst Srbije, je definisala slogan ovogodišnje Kampanje koji je glasio:

„Volim druge, volim sebe“

Edukovani volonteri Crvenog krsta su u toku Kampanje realizovali sledeće aktivnosti:

1.Distribuirali su propagandni materijal Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Novog Sada (kalendari, bojanke, brošure, privesci, prezervativi, plakati…) na Trgu slobode u Novom Sadu 1. decembra 2010.god u periodu od 13,00 do 15,00 časova.

2. U prostorijama Kluba mladih Crvenog krsta Novog Sada, 01.12.2010.g. sa početkom u 20 časova, održano je predavanje o seksualno prenosivim bolestima sa akcentom na problematiku HIV-a i side. Na ovoj tribini prikazan je i film Crvenog krsta Srbije „Dečko koji se stideo“. Edukovani volonteri su organizovali kviz „Šta znaš o HIV-u“, na kome su učestvovali učenici novosadskih srednjih i viših razreda osnovnih škola.

3. Povodom „Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a“ organizovana je tribina i javna debata u gimnaziji „Svetozar Marković“, Njegoševa 22 u Novom Sadu, 1. decembra 2010.g. Edukovani volonteri su održali javni čas na temu: „Naučimo o HIV/AIDS-u“.

4. Organizovana je i tematska žurka, u ponedeljak 13. decembra 2010.g. u Klubu mladih Crvenog krsta Novog Sada. Crveni krst Novog Sada je zahvaljujući podršci Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu Novog Sada organizovao nagradni likovni – literarni konkurs na temu: „NAUČIMO O HIV/AIDS-u“. Cilj konkursa bio je vaspitavanje i motivisanje mladih u duhu solidarne i humanitarne pomoći ljudima u nevolji, posebno kada su u pitanju život i zdravlje; odabir najuspešnijih radova za publikovanje u raznim izdanjima Crvenog krsta – plakati, leci, agitke, nalepnice, brošure, časopis i dr. Najuspešnijm učesnicima nagrade je uručila poznata manekenka Bojana Barović. Žurci su prisustvovali volonteri Crvenog krsta i prijatelji koji su aktivno učestvovali u kampanji borbe protiv HIV/AIDS-a.

4. Prehrambeni paketi – jednokratna pomoć kao podrška porodicama HIV obolelim. CKNS je zahvaljujući podršci Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu izvršio nabavku 25 prehrambenih paketa. Distribuciju ovih paketa izvršila je Ekumenska humanitarna organizacija, a osnovni cilj bio je jednokratno pomoći porodicama obolelih od HIV-a.

Pin It on Pinterest