Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада је изузетно посвећен пружању помоћи лицима у стању социјалне потребе као и свим другим угроженим категоријама становништва, развијању солидарности међу људима и унапређење хуманитарних вредности друштва.
Солидарност у Црвеном крсту присутна је сваког дана у години, али током септембра и октобра месеца посебно скрећемо пажњу на потребе корисника током „Недеље солидарности“ и „Месеца солидарности“. „Месец солидарности“ је почео 15. септембра и током кога је Црвени крст Новог Сада упутио помоћ најстаријим суграђанима али и најугроженијим малишанима и завршава се 17. октобра обележавањем Светског дана борбе против сиромаштва. С циљем да се подигне свест јавности и помогне социјално најугроженијим суграђанима, Црвени крст Новог Сада је на препоруку Црвеног крста Србије, и ове године обележио 17. октобар уз мото: „Делујмо заједно – зауставимо сиромаштво оснаживањем деце, породице и заједнице“. Тим поводом, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада и Ротари клубом Нови Сад, на пунктовима за поделу куваних оброка корисницима Народне кухиње, у Футошкој 14 (336 корисника) и у Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67 (264 корисника) подељене су јабуке у количини од 3.000 kg (око 5 кг по кориснику). Јабуке су обезбеђене су захваљујући донацији Ротари клуба Нови Сад.
Подели јабука, у просторијама Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада, Футошка 14, 17. октобра 2017. године присуствовали су Тихомир Николић, члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци, и у име донатора председник Ротари клуба Новог Сада, господин Тибор Бодоло као и представници медија.
Поводом обележавања Светског дана борбе против сиромаштва, Црвени крст Новог Сада је истог дана, у сарадњи са Домом здравља „Нови Сад” – Службом патронаже, организовао у диспанзеру на Клиси, поделу гардеробе, играчака и хигијенских сетова за социјално угрожене породице. Хигијенске сетове је донирала Међународна православна добротворна организација (IOCC) посредством Црвеног крста Србије а гардероба и играчке су прикупљени током године од наших хуманих суграђана.

Pin It on Pinterest