Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада у сарадњи са Црвеним крстом Зрењанин је 30. јула 2020. године, обележио Светски дан борбе против трговине људима.

Вршњачки едукатори и тренери из Програма борба против трговине људима из Црвеног крста Новог Сада и Зрењанина, заједно са стручним сарадницима Јеленом Домјесков и Радетом Станојчићем, су имали прилику да путем зум апликације, одрже интерактиван разговор са др Надом Падејски Шекеровић, клиничким психологом, руководитељком Сигурне женске куће у Новом Саду и чланицом локалног тима за Борбу против трговине људима Града Новог Сада. Учесници су имали прилику да чују нешто више о самом процесу збрињавању жртава трговине људима и њиховој даљој реинтрагацији. Такође, могли су  да поставе питања нашој гошћи и на тај начин сазнају информације које ће им касније користити приликом едукације њихових вршњака. Овим путем захваљујемо се на учешћу и сарадњи др Нади Падејски Шекеровић.

Светски дан борбе против трговине људима  установљен је новембра 2013. године,  у оквиру резолуције: „Побољшање координације напора против трговине људима“, усвојене на 68. заседању Генералне скупштине Уједињених нација, а у контексту подизања свести о ситуацији у којој се налазе жртве трговине људима и у циљу промоције њихових права (A/C.3/68/L.17/Rev.1.).

Pin It on Pinterest