Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада је на позив Јужнобачког управном округа и Управе за ванредне ситуације у Новом Саду учествовао у обележавању 1. марта 2019. године, Светског дана цивилне заштите. У дворишту школе „Лаза Костић“ одржана је Показна вежба у којој су учествовали Ватрогасно спасилачка бригада, Завод за хитну медицинску помоћ Нови Сад и Црвени крст Новог Сада.
У оквиру вежбе исцениран је судар два возила и пожар у згради школе где су припадници Ватрогасно спасилачке бригаде приступили гашењу пожара и евакуисали повређене на безбедно место. Едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада, чланови екипе прве помоћи, збринули су повређене у саобраћајној незгоди, а након указане прве помоћи повређени су даље у ланцу спашавања предати Хитној медицинској помоћи.
Након показне вежбе посетиоци су имали прилику да на штанду Црвеног крста Новог Сада обнове знање и практично провежбају кардио-пулмоналну реанимацију и рад са АЕД-ом.
На Свечаној седници која је одржана у сали гимназије „Лаза Костић“ Црвеном крсту Новог Сада је уручена Плакета Јужнобачког управног округа.

Pin It on Pinterest