Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у оквиру Месеца солидарности а на препоруку Црвеног крста Србије, традиционално и ове годинe обележио Светски дан хране и Светски дан борбе против сиромаштва.
Ове године мото обележавања Светског дана борбе против сиромаштва јесте „Јавите се на позив 17. октобра да окончамо сиромаштво :Пут ка мирнодопским и инклузивним друштвима”
У сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту, Ротари клубом Нови Сад и Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност, на пунктовима за поделу куваних оброка корисницима Народне кухиње, у Футошкој 14 (336 корисника) и у Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67 (264 корисника) подељене су јабуке и конзервисана готова јела. Јабуке у количини 3.000 kg (5 kg по кориснику) обезбеђене су захваљујући донацији Ротари клуба, а 600 готових јела из донације Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.
Расподели јабука и конзервисаних готових јела присуствовао је Тихомир Николић, члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци, Вера Гркавац в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту, као и председник Ротари клуба Новог Сада, господин Слободан Лукичић.
Поводом Светског дана хране и Светског дана борбе против сиромаштва, Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Домом здравља Нови Сад – Службом патронаже, организовао у диспанзеру на Клиси, поделу гардеробе, играчака и хигијенских сетова за социјално угрожене породице.
Акцију je медијски испратиo новосадски дневни лист „Дневник“.

Pin It on Pinterest