Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Управом за ванредне ситуације у Новом Саду – Ватрогасном бригадом Нови Сад и Заводом за хитну медицинску помоћ Нови Сад обележио Светски дан прве помоћи. Тема светског дана прве помоћи је „Незгоде у кући – како поступити и пружити прву помоћ“.

Активност, везана за прву помоћ, реализује се у око 130 земаља света са циљем да се промовишу активности из ове области. Желимо да истакнемо значај прве помоћ, који у кризним ситуацијама могу да учине да драгоцени људски животи буду спасени.

У сарадњи са Ватрогасном бригадом Нови Сад и Заводом за хитну медицинску помоћ Нови Сад и Управом за ванредне ситуације у Новом Саду, Црвени крст Новог Сада је организовао показну вежбу, у којој је исцениран пожар у кући. Припадници Ватрогасне бригаде су приступили гашењу пожара и евакуисали повређене на безбедно место, потом су волонтери Црвеног крста Новог Сада збринули повређене, а након указане прве помоћи повређени су даље у ланцу спашавања предати Хитној медицинској помоћи. Нако показне вежбе припадници Ватрогасне бригаде Нови Сад су имали прилику да се подсете и практично провежбају кардио-пулмоналну реанимацију и рад са АЕД-ом, а волонтери Црвеног крста Новог Сада да гасе пожар.

Показној вежби су присуствовали Начелник Јужно-бачког управног округа Милан Новаковић и Начелник Управа за ванредне ситуације у Новом Саду Драган Цветићанин

Pin It on Pinterest