Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је на позив Скупштине Града Новог Сада, а у сарадњи са удружењем Новосадски маратон, 10. октобра 2021. године, у улици Милоша Бајића, код Дома Војске Србије, организовао хуманитарно рекреативну акцију „Трка за срећније детињство”, манифестацију националног друштва Црвеног крста Србије.
Чланови екипе прве помоћи Црвеног крста Новог Сада, укупно 30 едукованих младих волонтера, су били учесницима на располагању да евентуално укажу прву помоћ, како учесницима Трке за срећније детињство, тако и учесницима 29. Новосадског маратона. Сама трка, због лоших временских услова, није задовољила масовност али је остварен хуманитарни карактер.
Прва помоћ је организована на пет пунктова, као и мобилни санитетски тим који је пратио маратонце целом дужином стазе. Црвени крст Новог Сада је допринео успешној реализацији, ове значајне међународне спортске манифестације за град, тако што је обезбедио и материјално-техничка средства: носила, ћебад, санитетски материјал и др.
У сарадњи са Основном школом „Ђорђе Натошевић“ у уторак, 5. октобра, у дворишту школе реализована је „Трка за срећније детињство“ за ученике нижих разреда (од 1. до 4. разреда) ове школе. Црвени крст Новог Сада је за све победнике трка обезбедио пригодне награде.

Pin It on Pinterest