Izaberite stranicu

У недељу, 27. марта 2022. године, по топлом, сунчаном дану, одржан је 29. Новосадски полумаратон на којем је Црвени крст Новог Сада био заступљен са 40 волонтера. Наша организација је обезбедила едуковане волонтере у пружању прве помоћи, возила, ћебад, носила и неопходан материјал за евентуално збрињавање повређених учесника. Поред тога, наши волонтери су помагали у освежењу такмичарима, на пунктовима, током трајања трке.

Више од хиљаду такмичара из земље и мањим делом из иностранства стартоовалао је са Трга слободе у 11.00 часова. Траса полумаратонске трке је ишла од Трга слободе, Змај Јовином и Дунавском улицом, Кејом жртава рације, Булеваром цара Лазара, улицом др Симе Милошевића, Јиричековом, Фрушкогорском, Булеваром Деспота Стефана и Београдским кејом. Поред главне трке, од 21,097 километара, учеснице и учесници су имали прилику да трче и краће стазе од 10 и пет километара, док је за оне млађе, основце и средњошколце, као и бебе, такође организован спортски програм.

У четвртак, 24. марта 2022. године, у згради Војске Србије, Београдски кеј 9, одржана је конференција за медије на којој су говорили председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора Новосадског полумаратона Јелена Маринковић Радомировић, Димитрије Долга и Милан Долга из Новосадског полумаратона и секретар Црвеног крста Новог Сада др Драган Лазић.

Pin It on Pinterest