Након годину дана ишчекивања, у четвртак, 8. јула почео је јубиларни 20. Егзит фестивал, који се традиционално одржава на Петроварадинској тврђави под слоганом “Славимо живот”.
Aктивисти Црвеног крста Новог Сада, обучени у пружању прве помоћи, вршили су санитетско обезбеђење једног од највећих музичких фестивала у Европи. У складу са безбедносним протколом који је усвојио Кризни штаб, улаз на Тврђаву од 8. до 11. јула био је ограничен на оне који или поседују Дигитални зелени сертификат, што значи да су вакцинисани или прележали Ковид-19, или на оне који имају негативан брзи антигенски или ПЦР тест. Ове године на Петроварадинској тврђави било је постављено 15 бина, на којима су наступали бројни извођачи.
Црвени крст Новог Сада је ангажовао 70 обучених активиста у пружању прве помоћи, који су на 14 локација, у сарадњи са екипама Завода за хитну медицинску помоћ Новог Сада, били на располагању посетиоцима и учесницима ове музичке манифестације.
Активисти су обезбеђивали и фестивалски камп, који је отворен на новосадској плажи Штранд, за 750 посетилаца, у периоду од 8. јула (од 8,00 часова) до 12. јула 2021. године (до 8,00 часова).
На Петроварадинској тврђави услуге у првој помоћи су биле омогућене на 14. пунктова, који су били видно обележени и опремљени неопходним санитетским материјалом и материјално-техничким средствима (шатори, носила, ћебад, столови, клупе и др.). Дежурства су организована 5 дана, у сменама од по 12 сати (од 19,00 до 7,00 часова).
Посебно нам је задовољство што смо угостили представнике Црвеног крста Црне Горе на челу са Игором Јокановићем, који су прикупили искуства за организацију санитетског обезбеђења Sea Dance festival 2021 на плажи Буљарице, Будва, од 27. до 29. августа 2021. године.

Pin It on Pinterest