Izaberite stranicu

У суботу, 22. априла 2023. године, Црвени крст Новог Сада је био домаћин за 49 волонтера, вишеструких добровољних давалаца крви из Црвеног крста Скопља.

Представнике Црвеног крста Скопља у просторијама Црвеног крста Новог Сада дочекo je и поздравиo секретар Црвеног крста Новог Сада, др Драган Лазић са сарадницима. На челу гостујуће делегације су били: Глигор Новачевски, национални координатор за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Северне Македоније и Деан Стојковски, председник Клуба добровољних давалаца крви у Црвеном крсту Скопље. Секретар Лазић је представио рад организације Црвеног крста Новог Сада а видео презентацијом приказане су активности реализоване у току претходне године. Изложени су резултати у области добровољног давалаштва крви и размењена искуства о раду и проблемима организација Црвеног крста у оквиру овог изузетно значајног програма.

Након пријема, за делегацију је организован ручак у ресторану „Балкан експрес“. Током боравка уприличена је шетња Петроварадинском тврђавом, где су гости имали могућност да разгледају споменик историје и уживају у предивном погледу на Дунав, на Нови Сад, на Фрушку гору. Шетња центром града, уз упознавање знаменитости нашег града, употпуњена је освежењем у кафеу Корзо.

Вишеструки добровољни даваоци крви из Црвеног крста Скопље, боравили су у Зрењанину од 21. до 23. априла као гости Црвеног крста Зрењанин. У оквиру тог боравка посетили су и Нови Сад.

Захваљујемо се Туристичкој организацији Града Новог Сада и Градској библиотеци у Новом Саду на помоћи приликом реализације активности.

Pin It on Pinterest