Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је, традиционално, 38. пут, током месеца октобра организовао у месним заједницама, школама и вртићима Предшколске установе „Радосно детињство“, активност „За сунчану јесен живота“.
Основни циљ ових активности је развијање и подизање самопоштовања код старијих особа, кроз активно учешће у друштвеним збивањима, успешнију социјализацију, подизање опште културе и друштвене свести шире околине, кроз њихово упознавање са потребама и могућностима старијих особа.
За предшколце и ученике нижих разреда основношколског узраста, Црвени крст Новог Сада је расписао Конкурс ликовних и литерарних радова на тему „Моји баба и деда“, а на Конкурсу је пристигло преко 1.000 радова.
Основна организација Црвеног крст Кисач је, 22.10.2017.г организовала традиционално, 38 годину, активност „За сунчану јесен живота“, у изузетно посећеном Дому културе у Кисачу. Својим програмом свечаност су увеличали најмлађи становници овог места а организована је и ликовна изложба посвећена овој манифестацији. Захваљујемо се волонтерима Црвеног крста Кисач на одличној организацији ове манифестације, a посебно председници ООЦК Кисач Елени Фулемек и активисткињи Црвеног крста, учитељици Ани Легињ.
Завршна манифестација акције „За сунчану јесен живота“ је одржана 26.10.2017.г, у ресторану „Романов“.
Црвени крст је организовао свечани пријем за најстарије активисте и пензионере.
Свечаности су присуствовале бројне званице:
– др Милка Будаков, заменик Покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова,
– Лидија Риц-Рихтер, секретар Црвеног крста Војводине,
– Љиљана Коковић, помоћник Градоначелника Новог Сада за социјална питања,
– Тихомир Николић, члан Градског већа за дечију и социјалну заштиту и бригу о породици,
– Вера Гркавац, начелница Градске управе за социјалну и дечју заштиту,
– Ивана Копривица, директор Центра за породични смештај и усвојење,
– Мирко Јанкелић, директор СОС Дечје село,
– Добрила Чачија, директорка Центра за социјални рад Града Новог Сада,
– Славица Шкрбић, директорка Геронтолошког центра „Нови Сад“,
Својим програмом свечаност су увеличали:
– Светозар Пантелемонов – члан Дневног боравка Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада,
– чланица Омладинске теренске јединице Црвеног крста Новог Сада, Кристина Сукур.
Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци, Тихомир Николић, уручио је награде Сави Репићу, најстаријем грађанину Града Новог Сада, који је рођен 04.01.1917. године и брачном пару, Жужани и Ђорђу Шавањи, који су 65 година у браку.
Нура Роквић проглашена је за најстаријег активисту Црвеног крста Новог Сада, а пригодан поклон уручила је Лидија Риц-Рихтер, секретарка Црвеног крста Војводине.
Симболичне поклоне за све присутне на свечаности припремили су чланови Удружења МНРО.
Комисија, која је бирала најуспешније учеснике конкурса на тему „Моји баба и деда“, је имала тежак и незахвалан задатак, с обзиром да је ове године стигао огроман број ликовних и литерарних радова.
Победницима ликовно-литерарног Конкурса, на тему „Моји баба и деда“, поклоне су уручили др Милка Будаков и Љиљана Коковић, а простор и свечаност улепшавали су њихови радови.

Pin It on Pinterest