Izaberite stranicu

У циљу континуиране едукације волонтера и освежења волонтерске базе, организације Црвеног крста Новог Сада и Зрењанина, су у периоду од 2. до 4. септембра 2022. године реализовале заједнички камп омладине и подмлатка Црвеног крста, у одмаралишту Црвеног крста Вршац, на Вршачком брегу.

Учесници кампа били су млади волонтери, 31 волонтер из Новог Сада и 19 волонтера из Зрењанина. Наведене организације Црвеног крста су, као суорганизатори, учествовале у целокупној организацији, финансирању и реализацији заједничког кампа на Вршачком брегу.

Предавања и радионице су реализовали едуковани, млади волонтери из организација Црвеног крста Новог Сада и Зрењанина.

Супервизори у Кампу су били запослени у Црвеном крсту Новог Сада: Дејан Вучковић, стручни сарадник и Александра Милић, координатор.

Волонтерима су презентоване активности којима се баве млади у Црвеном крсту, реализована су предавања и радионице на тему „Дифузија- ширење знања о Црвеном крсту“ и „Управљање волонтерима“, а реализоване су и радионице из програма „Промоција хуманих вредности“. У оквиру активности у области управљања волонтерима, презентоване су теме које су значајне за ангажовање волонтера у Организацији: Етички кодекс за волонтере и запослене, Тимски рад, Вештине комуникације, Превазилажење конфликтних ситуација, Правила радионичарског рада и Извештавање. Теме су презентоване кроз интерактивни метод рада, рад у групама, радионичарске игрице и подстицање дискусије.

Учесници су имали прилику да осим усвајања нових знања време проведу у дружењу што је такође од изузетног значаја за њихово ангажовање и тимски волонтерски рад у организацији. Посебно место имала је могућност размене међусобних искустава у досадашњем волонтерском раду као и начинима ангажовања волонтера у организацијама из којих долазе.

Слободно време је било драгоцено за боље упознавање, колективне игре и јачање тимског духа. Организоване су забавне вечери препуне смеха и заједничке шетње у прелепој природи која окружује одмаралиште, као и обилазак тврђаве Вршачка кула.

Последњег дана Кампа организована је и релизована заједничка показна вежба у пружању прве помоћи.

Црвени крст базира свој рад на ангажовању волонтера те је од изузетног значаја да волонтери буду едуковани и стручно оспособљени за област којом се баве у Црвеном крсту.

Упућујемо захвалност на гостопримству особљу одмаралишта Црвеног крста Вршац, на Вршачком брегу а посебна захвалност колегиници Сузани Цветановић.

Pin It on Pinterest