У циљу перманентне едукације волонтера и континуираног занављања волонтерске базе, организације Црвеног крста Новог Сада, Суботице, Зрењанина и Ниша су у периоду од 10. до 15. августа 2021. године реализовале заједнички омладински камп Црвеног крста у одмаралишту Црвеног крста Ниш ,,Гај“ у Дивљани, надомак Беле Паланке.
Црвени крст базира свој рад на ангажовању волонтера те је од изузетног значаја да волонтери буду едуковани и стручно оспособљени за област којом се баве у Црвеном крсту.
Учесници кампа били су млади волонтери наведених организација Црвеног крста које су као суорганизатори учествовале у целокупној организацији, финансирању и реализацији заједничког омладинског кампа ,,Гај-Дивљана 2021“.
Волонтерима су презентоване активности којима се баве млади у Црвеном крсту, реализована су предавања и радионице на тему „Дифузија- ширење знања о Црвеном крсту“ и „Управљање волонтерима“, а реализоване су и радионице из програма „Промоција хуманих вредности“ и „Борба против трговине људима“.
Предавања и радионице су реализовали едуковани, млади волонтери из организација Црвеног крста Новог Сада, Суботице, Зрењанина и Ниша.
Учесниции су имали прилику да осим усвајања нових знања време проведу у дружењу што је такође од изузетног значаја за њихово ангажовање и тимски волонтерски рад у Организацији. Посебно место имала је могућност размене међусобних искустава у досадашњем волонтерском раду као и начинима ангажовања волонтера у организацијама из којих долазе.
Слободно време је било драгоцено за боље упознавање, колективне игре и јачање тимског духа. Организоване су заједничке шетње у прелепој природи која окружује одмаралиште и обилазак знаменитости попут Манастира Светог Димитрија и хиљадугодишњег стабла храста у Дивљани.

Pin It on Pinterest