Izaberite stranicu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije – Uprava saobraćajne policije, u saradnji sa Bavarskom fondacijom Hans Zajdel se obratilo Crvenom krstu Srbije sa molbom da u maju mesecu 2006.g. u 8 gradova duž Koridora 10 (Subotica, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Beograd, Jagodina, Niš, Vranje i Pirot) organizuje seminare obuke iz prve pomoći za pripadnike patrola saobraćajne policije iz tih gradova. Crveni krst Novog Sada je obučio 20 saobraćajnih policajaca iz Stanice policije Novi Sad, po osnovno programu prve pomoći u trajanju od 12 časova.

Prva grupa polaznika (10 polaznika) je učestvovala na Seminaru 16. i 17.maja 2006.g., a druga grupa polaznika (10 polaznika) – 22. i 23.maja 2006.g.

Crveni krst Novog Sada 23.maja je posetila delegacija, koju su činili predstavniciMinistarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije iz Beograda (general-major Stojadin Jovanović), predstavnici fondacije Hans Zajdel, Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Vojvodine. Gosti su se uverili u stručnost i kapacitete kojima raspolaže Crveni krst Novog Sada za obuku prve pomoći, a sam rad Organizacije Crvenog krsta Novog Sada su ocenili afirmativno. Takođe, predstavnici MUP-a, Fondacije i Crvenog krsta su se složili da je i u budućnosti neophodno izvršiti osveženje znanja i veština iz prve pomoći za pripadnike saobraćajne policije, koji su vrlo često prvi na mestu tragičnih događaja.

Svi učesnici Seminara su dobili sertifikate o završenom osnovnom kursu prve pomoći.

Pin It on Pinterest