Izaberite stranicu

Međunarodna federacija Društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca ovogodišnji Dan – 09.septembar – Svetski dan prve pomoći posvetila je propagiranju i isticanju potrebe da se prva pomoć uči, trenira i pruža svim ugroženim kategorijama, bez diskriminacije, bazirajući svoju aktivnost i angažovanje na principima humanosti, nepristrasnosti i dobrovoljnosti. Ovogodišnji slogan: „Volonteri prve pomoći Crvenog krsta: spasavanje života bez diskriminacije“ preporučio je da se 9.septembar iskoristi za propagiranje ideja humanizma i dobrovoljnosti u lokalnoj sredini, uz posebno isticanje i zahvalnost aktivistima Crvenog krsta koji su bili u prilici da znanje stečeno na obukama iz prve pomoći primene prilikom spašavanja zdravlja i života ugroženih ljudi.

Gradska organizacija Crvenog krsta Novog Sada, u saradnji sa Policijskom upravom Novi Sad – Odeljenje saobraćajne policije Novi Sad, u subotu 09.septembar 2006.g. od 9,30 do 11,00 sati, organizovala je zajedničku vežbu na kojoj je izvršena promocija i prikazano znanje ekipa Crvenog krsta i Saobraćajne policije u pružanju prve pomoći. Istovremeno, neposredni učesnici u saobraćaju, tj. vozači, bili su anketirani o znanjima i veštinama iz prve pomoći kojima raspolažu. Pojedini učesnici u saobraćaju su mogli da provere svoje znanje na lutkama za reanimaciju, a neki su imali priliku da previju imitacije određenih povreda.

Osnovni cilj vežbe bio je da se skrene pažnja učesnicima u saobraćaju na značaj prve pomoći i da se doprinese sprečavanju teških saobraćajnih nesreća, koje su, nažalost, u ovoj godini na našim prosotirma odnele veliki broj ljudskih života.Združenu pokaznu vežbu su propratila sredstva javnog informisanja RTV Novi Sad, TV Panonija i TV Apolo – Gradska TV, na čemu im dugujemo veliku zahvalnost.

Pin It on Pinterest