Izaberite stranicu

Završen je i ovogodišnji, trinaesti „EXIT“ festival na Petrovaradinskoj tvrđavi, a Novi Sad je ugostio brojne turiste ali i goste iz cele Srbije koji su dugo očekivali početak najveće muzičke manifestacije u ovom delu Evrope.

Mladi volonteri Crvenog krsta, tradicionalno, svojim prisustvom doprineli su da se gosti osećaju sigurnije i bezbednije. Na Petrovaradinskoj tvrđavi sanitetske usluge su pružane na 12 punktova, koji su bili vidno obeleženi i opremljeni neophodnim sanitetskim materijalom i materijalno-tehničkim sredstvima (šatori, nosila, ćebad, stolovi, klupe i dr.). Dežurstva su organizovana 4 dana u smenama od po 12 sati.

Festivalski kamp, za oko 5.000 posetilaca organozovan je na novoj lokaciji (Petrovaradinska ada, plaža Štrand), a Crveni krst je kao i predhodne godine organizovano dežurstvo u Kampu, u periodu od 9 do 18. jula, na dva punkta u tri smene dnevno, od po 8 sati.

Ukupno su 63 obučenih volontera Crvenog krsta stavili svoje usluge na raspolaganje gostima.

Broj zbrinutih posetilaca je oko 400 u Kampu a na Tvrđavi oko 500. Volonteri Crvenog krsta Novog Sada su za vreme održavanja ove manifestacije svoje prisustvo iskoristili za promociju zdravstvenih aktivnosti: Prevencija HIV-a, Promocija dobrovoljnog davalaštva krvi i prevencija bolesti zavisnosti. Veliki broj posetilaca na EXIT-u (procena organizatora – 130.000) ukazuje da će prisustvo ekipa Crvenog krsta biti neophodno i na sledećem Exit-u, koji će biti još veseliji, pozitivniji i uspešniji.

Pin It on Pinterest