Izaberite stranicu

Završen je i ovogodišnji „EXIT 10“ festival na Petrovaradinskoj tvrđavi, a Novi Sad je ugostio brojne turiste ali i goste iz cele Srbije koji su dugo očekivali početak najveće muzičke manifestacije u ovom delu Evrope…Organizacija EXIT-a se uhodala, tako da je svojim posetiocima pružila sve ono što su od nje očekivali, pa i mnogo više od toga.

Mladi volonteri Crvenog krsta, tradicionalno, svojim prisustvom doprineli su da se gosti osećaju sigurnije i bezbednije. Na Petrovaradinskoj tvrđavi sanitetske usluge su pružane na 11 punktova, koji su bili vidno obeleženi i opremljeni neophodnim sanitetskim materijalom i materijalno-tehničkim sredstvima (šatori, nosila, ćebad, stolovi, klupe i dr.).

Dežurstva su organizovana 4 dana u smenama od po 12 sati. Ove godine kao i predhodne organizovano je i dežurstvo u kampu (kasarna „Janko Čmelik“ na Trandžamentu) u periodu od 5 do 14. jula, na dva punkta u tri smene dnevno, od po 8 sati. Ukupno je 50 obučenih volontera Crvenog krsta stavili svoje usluge na raspolaganje gostima.

Broju zbrinutih posetilaca je 518 u Kampu a na Tvrđavi 336. Volonteri Crvenog krsta Novog Sada su za vreme održavanja ove manifestacije svoje prisustvo iskoristili za promociju zdravstvenih aktivnosti: Prevencija HIV-a, Promocija dobrovoljnog davalaštva krvi i prevencija bolesti zavisnosti.

Veliki broj posetilaca na EXIT-u (procena organizatora – 160.000) ukazuje da će prisustvo ekipa Crvenog krsta biti neophodno i u budućnosti.

Pin It on Pinterest