Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у оквиру акције „Један пакетић много љубави”, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада, Црвеним крстом Србије, Credit Agricole банком Србије, основном школом „Марија Трандафил“ из Ветерника поделио 1300 новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица.
Пакетићи су подељени следећим институцијама, удружењима и лицима:
1. Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић” ‘- 200 пакетића;
2. Дневном центру школе за основно и средње образовање „Милан Петровић”- 20 пакетића
3. Вишечланим, социјално угроженим породицама – 318 пакетића у просторијама Црвеног крста Новог Сада;
4. Деци корисника Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада – 130 пакетића;
5. Центру за породични смештај и усвојење – 90 пакетића;
6. Центру за социјални рад Града Новог Сада – 150 пакетића: Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”), Прихватилишту са прихватном станицом за жене и децу угрожену породичним насиљем („Сигурна женска кућа”) и Дневном боравку за децу и омладину са поремећајем у друштвеном понашању;
7. Дечијем селу „Др Милорад Павловић” – 80 пакетића;
8. Добровољном ватрогасном друштву Петроварадин – 60 пакетића;
9. Удружењу дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад – 46 пакетића;
10. Удружењу за подршку особама са Дауновим синдромом – 40 пакетића;
11. Удружењу грађана „Сунце” за церебралну и дечију парализу Јужнобачког округа Нови Сад – 32 пакетића;
12. Удружењу оболелих од мултипле склерозе „Мултис” – 32 пакетића;
13. Градској организацији слепих Нови Сад -18 пакетића;
14. Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада – 22 пакетића
15. Организацији Глувих Нови Сад – 22 пакетића и
16. Националном удружењеу родитеља деце оболеле од рака- Нурдор – 40 пакетића
Дана 18. децембра 2018. године, у оквиру акције „ Један пакетић-много љубави” Црвени крст Новог Сада се укључио у поделу пакетића деци са сметњама у развоју, коју традиционално организују Credit Agricole банка Србије, Lafarge Србија и Новосадски сајам уз подршку партнера. Око 200 малишана из ШОСО „Милан Петровић” је уживало у представи која је реализована у оквиру хуманитарног пројекта „Новогодишња кутија”. Након прелепе новогодишње представе, Деда мраз и његови помагачи –чланови теренске јединице Црвеног крста Новог Сада су деци уручили новогодишње поклон пакетиће. Жеља свих нас је била да обрадујемо малишане и да на најлепши начин дочарамо Дух божићних и новогодишњих празника.
Дана 19. децембра 2018.године, Црвени крст Новог Сада је поделио новогодишње пакетиће Удружењу дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад, Удружењу грађана „Сунце” за церебралну и дечију парализу Јужнобачког округа Нови Сад, Добровољном ватрогасном друштву Петроварадин, Центру за породични смештај и усвојење Нови Сад, Дневном центру школе за основно и средње образовање „Милан Петровић”, Дечијем селу „Др Милорад Павловић”и Организацији Глувих Нови Сад.
Дана 20. децембра 2018. године у оквиру акције „ Један пакетић-много љубави”, Црвени крст Новог Сада је уручио деци која бораве у Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”) у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада, новогодишње пакетиће које су са пуно љубави припремили ученици основне школе „Марија Трандафил” из Ветерника. Малишани из „Сигурне куће” су се јако обрадовали играчкама, слаткишима и гардероби коју су добили од својих вршњака.
Истог дана, Црвени крст Новог Сада је у оквиру акције „ Један пакетић-много љубави”, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада, поделио новогодишње пакетиће Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”), Прихватилишту са прихватном станицом за жене и децу угрожену породичним насиљем („Сигурна женска кућа”), Дневном боравку за децу и омладину са поремећајем у друштвеном понашању, у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада, Удружењу оболелих од мултипле склерозе „Мултис”, Удружењу за подршку особама са Дауновим синдромом и Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада.
Дана 21. децембра 2018.године, Црвени крст Новог Сада је уручио новогодишње пакетиће Организацији Глувих Нови Сад.
Дана 26. децембра 2018. године Црвени крст Новог Сада је у оквиру програма Народне кухиње, који се реализује у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту, организовао поделу новогодишњих пакетића за децу чији су родитељи корисници Народне кухиње. Традиционално, и ове године у оквиру акције „Један пакетић – много љубави“ малишанима су поклоне уручили Деда Мраз са својим помагачима-млади волонтери Црвеног крста Новог Сада. На пунктовима за поделу куваних оброка корисницима Народне кухиње, у Футошкој 14 и Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67, подељено је укупно 130 пакетића, који ће деци улепшати предстојеће празнике.
Подели новогодишњих пакетића су присуствовали: члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић, помоћница градоначелника за социјална питања Љиљана Коковић, в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Вера Гркавац као и представници медија.
Дана 27. децембра 2018. године, Црвени крст Новог Сада је уручио Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака- Нурдор, 40 пакетића.
У периоду од 24. до 27. децембра 2018. године 318 малишана из вишечланих, социјално угрожених породица је добило пакетиће у просторијама Црвеног крста Новог Сада.

Pin It on Pinterest