Црвени крст Новог Сада је у оквиру акције „Један пакетић много љубави”, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада, Credit Agricole банком Србије, Zentiva Group/Serbia, Oсновном школом „Марија Трандафил“ из Ветерника и донацијама суграђана поделио 1557 новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица.
Пакетићи су подељени следећим институцијама, удружењима и лицима:
1. Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић” – 89 пакетића;
2. Дневном боравку школе за основно и средње образовање „Милан Петровић” Нови Сад – 77 пакетића
3. Вишечланим, социјално угроженим породицама – 168 пакетића у просторијама Црвеног крста Новог Сада;
4. Деци корисника Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада – 172 пакетића;
5. Центру за породични смештај и усвојење – 135 пакетића;
6. Центру за социјални рад Града Новог Сада – 80 пакетића: Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”), Прихватилишту са прихватном станицом за жене и децу угрожену породичним насиљем („Сигурна женска кућа”) и Дневном боравку за децу и омладину са поремећајем у друштвеном понашању;
7. Установи за децу и младе Дечије село „Др Милорад Павловић” Сремска Каменица – 80 пакетића;
8. Добровољном ватрогасном друштву Петроварадин – 50 пакетића;
9. Удружењу дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад – 35 пакетића;
10. Удружењу за подршку особама са Даун синдромом Нови Сад – 37 пакетића;
11. Удружењу грађана „Сунце” – Удружењу грађана за церебралну и дечију парализу Јужнобачког округа Нови Сад – 46 пакетића;
12. Удружењу оболелих од мултипле склерозе Јужнобачког округа „Мултис” – 40 пакетића;
13. Градској организацији слепих Нови Сад – 14 пакетића;
14. Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада – 43 пакетића
15. Организацији Глувих Нови Сад – 50 пакетића;
16. Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака – Нурдор – 40 пакетића
17. Удружењу грађана „Срећа” – 20 пакетића
18. Удружењу за подршку особа са инвалидитетом „Различак Каћ” – 16 пакетића
19. Удружењу ратних и мирнодопских војних инвалида Новог Сада – 15 пакетића и
20. Социјално угроженој деци – 350 пакетића.

Црвени крст Новог Сада је 17. децембра 2020. године у оквиру акције „ Један пакетић-много љубави”, уручио деци која бораве у Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”) у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада, новогодишње пакетиће које су са пуно љубави припремили ученици основне школе „Марија Трандафил” из Ветерника. Малишани из „Сигурне куће” су се јако обрадовали играчкама, слаткишима и школским прибором који су добили од својих вршњака. Акција је реализована у складу са мерама заштите од заразне болести Covid-19.
Zentiva Group/Zentiva Serbia je 18. децембра 2020. године донирала 60 пакетића Црвеном крсту Новог Сада који су подељени деци из социјално угрожених породица.
Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада 21. децембра 2020. године поделио новогодишње пакетиће Удружењу дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад, Удружењу грађана „Сунце”-Удружењу грађана за церебралну и дечију парализу Јужнобачког округа Нови Сад, Дневном боравку школе за основно и средње образовање „Милан Петровић”, Удружењу оболелих од мултипле склерозе „Мултис”, Удружењу за подршку особама са Даун синдромом и Удружењу грађана „Срећа”. У оквиру акције 22. децембра 2020. године пакетићи су подељени Центру за породични смештај и усвојење Нови Сад, Дечијем селу „Др Милорад Павловић”, Организацији Глувих Нови Сад, Градској организацији слепих, Удружењу ратних и мирнодопских војних инвалида Новог Сада, Удружењу за подршку особа са инвалидитетом „Различак Каћ” и Удружењу родитеља деце оболеле од рака- Нурдор.
Црвени крст Новог Сада је 23. децембра доставио пакетиће Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада.
У оквиру акције „ Један пакетић-много љубави” Црвени крст Новог Сада се укључио у хуманитарни пројекат „Новогодишња кутија”, коју традиционално и са пуно љубави организују запослени из Credit Agricole банка Србије. Малишанима са сметњама у развоју из ШОСО „Милан Петровић” пакетићи ће бити уручени почетком следеће године из епидемиолошких разлога уз поштовање свих мера против заразне болести Covid-19. Жеља донатора је била да обрадују малишане и да на најлепши начин дочарају дух божићних и новогодишњих празника.
Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”), Прихватилишту са прихватном станицом за жене и децу угрожену породичним насиљем („Сигурна женска кућа”), Дневном боравку за децу и омладину са поремећајем у друштвеном понашању, у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада, Црвени крст Новог Сада је уручио пакетиће 25. децембра 2020. године. Истог дана пакетићи су подељени Добровољном ватрогасном друштву Петроварадин.
Црвени крст Новог Сада је 28. децембра 202. године у оквиру програма Народне кухиње, који се реализује у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту, организовао поделу новогодишњих пакетића за децу чији су родитељи корисници Народне кухиње. Традиционално, и ове године у оквиру акције „Један пакетић – много љубави“ , на пунктовима за поделу куваних оброка, у Футошкој 14 и Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67, малишанима су поклоне уручили Деда Мраз са својим помагачима-младим волонтерима Црвеног крста Новог Сада који ће деци улепшати предстојеће празнике.
У просторијама Црвеног крста Новог Сада 29. децембра 2020. године, пакетићи су подељени деци из вишечланих социјално угрожених породица.

Pin It on Pinterest