Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је  у оквиру акције „Један пакетић много љубави”,  у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада, компанијом „TeamCubate“ RBA банком Србије, Центром страних језика „Buena Vida”, Oсновном школом „Марија Трандафил“ из Ветерника, Центром за основну полицијску обуку Сремска Каменица,  Компанијом Lidl Србија и уз помоћ донацијa грађана поделио 1436 новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица.

1. Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић” – 200 пакетића;
2. Дневном боравку школе за основно и средње образовање „Милан Петровић” Нови Сад – 87 пакетића
3. Вишечланим, социјално угроженим породицама – 261 пакетић
4. Деци корисника Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада – 184 пакетића;
5. Центру за породични смештај и усвојење – 80 пакетића;
6. Центру за социјални рад Града Новог Сада – 160 пакетића: Прихватилишту за децу „Сигурна дечија кућа”
7. Установи за децу и младе Дечије село „Др Милорад Павловић” Сремска Каменица – 50 пакетића;
8. Удружењу Дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад – 41 пакетић;
9. Удружењу за подршку особама са Даун синдромом Нови Сад – 31 пакетића;
10. Удружењу грађана оболелих од церебралне и дечије парализе, „Сунце” – Јужнобачког округа Нови Сад – 72 пакетића;
11. Удружењу оболелих од мултипле склерозе Јужнобачког округа „Мултис” – 40 пакетића;
12. Градској организацији слепих Нови Сад – 10 пакетића;
13. Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада – 43 пакетића
14. Организацији Глувих Нови Сад – 60 пакетића;
15. Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака – Нурдор – 30 пакетића
16. Удружењу грађана „Срећа” – 35 пакетића
17. Удружењу за подршку особа са инвалидитетом „Различак Каћ” – 21 пакетића
18. Удружењу ратних и мирнодопских војних инвалида Новог Сада – 21 пакетића и
19. Удружењу параплегичара и квадриплегичара новосадског региона – 10 пакетића.

У оквиру акције „ Један пакетић-много љубави” 14. децембра 2022. године Црвени крст Новог Сада се укључио у поделу пакетића деци са сметњама у развоју, коју традиционално организују запослени из RBA банка Србије и Новосадски сајам уз подршку партнера. Око 200 малишана из ШОСО „Милан Петровић” је уживало у  представи која је реализована у оквиру хуманитарног пројекта „Новогодишња кутија”. Након прелепе новогодишње представе, Деда мраз и његови помагачи –чланови теренске јединице Црвеног крста Новог Сада су деци уручили новогодишње поклон пакетиће. Жеља свих нас је била да обрадујемо малишане и да на најлепши начин дочарамо дух божићних и новогодишњих празника.

Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада у периоду од 16. до 21. децембра 2022. године поделио новогодишње пакетиће, Центру за социјлани рад Града Новог Сада, Удружењу грађана оболелих од церебралне и дечије парализе, „Сунце” – Јужнобачког округа Нови Сад, Дневном боравку школе за Основно и средње образовање „Милан Петровић”, Удружењу оболелих од мултипле склерозе „Мултис”, Удружењу за подршку особама са Даун синдромом, Удружењу грађана „Срећа”, Центру за породични смештај и усвојење Нови Сад, Организацији Глувих Нови Сад, Градској организацији слепих, Удружењу ратних и мирнодопских војних инвалида Новог Сада, Удружењу за подршку особама са инвалидитетом „Различак Каћ”, Удружењу параплегичара и квадриплегичара новосадског региона и Удружењу Дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад.

22. децембра 2022. године Црвени крст Новог Сада је доставио пакетиће Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака – Нурдор и Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада.

Црвени крст Новог Сада је 23. децембра 2022. године у оквиру акције „ Један пакетић-много љубави” уручио деци која бораве у Прихватилишту за децу „Сигурна дечија кућа” у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада, новогодишње пакетиће које су са пуно љубави припремили ученици Основне школе „Марија Трандафил” из Ветерника. Малишани из „Сигурне куће” су се јако обрадовали играчкама, слаткишима и школским прибором који су добили од својих вршњака.

У среду, 28. децембра 2022. године, Црвени крст Новог Сада је организовао поделу 184 новогодишњих пакетића за децу чији су родитељи корисници Народне кухиње, на пунктовима за поделу куваних оброка, у Футошкој 14 и Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67.

Традиционално, и ове године у оквиру акције „Један пакетић – много љубави“ малишанима су поклоне уручили Деда Мраз са својим помагачима – младим волонтерима Црвеног крста Новог Сада, који су деци улепшали празнике.Новогодишњи пакетићи, за наведену категорију, су обезбеђени захваљујући Градској управи за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада и донацији компаније „TeamCubate“. Подели новогодишњих пакетића присуствоали су представници компаније „TeamCubate“
У периоду од 28. до 30. децембра 2022. године, пакетићи су подељени деци из вишечланих социјално угрожених породица.

Црвени крст Новог Сада изражава огромну захвалност, свима који су учествовали у активности, на показаном гесту хуманости и солидарности.

Pin It on Pinterest