Црвени крст Новог Сада у периоду од 8. до 14. јула 2021. године учествује у организацији и реализацији осамнаестог кампа подмлатка „Мала срећна колонија” на Петроварадинској ади. Камп је организован за ученике новосадских основних школа.
Током трајања кампа, едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада реализују радионице из програма Промоција хуманих вредности, Борба против трговине људима, Прве помоћи и релистичког приказа повреда, стања и обољења и ширења знања о Црвеном крсту. На радионицама учествује око 30 деце, основношколског узраста. Радионице се организују истовремено на 4 пункта, а деца се анимирају по принципу ротације.
Едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада из програма Промоција хуманих вредности су реализовали активности „Рециклажа речи” и „Огледало” из модула Дискриминација и стигматизација. Програм борбе против трговине људима учесницима је приказан кроз едукативни садржај „Миша и Маша“ и игролику активност „Широм отворених очију“. На пункту Прве помоћи волонтери су демонстрирали поступак кардиопулмоналне реанимације и заустављања крварења, а на пункту Реалистичког приказа повреда, стања и обољења, полазници кампа су методом шминкања реализовали имитације отворених и затворених повреда.
Сви учесници кампа су упознати са историјом и основним принципима Црвеног крста. Захваљујемо се сараднику Маријани Стевановић на посвећености и несебичном ангажовању у реализацији ове хуманитарно-едукативне активности.

Pin It on Pinterest