Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је учствовао у реализацији пете смене Летње школе подмлатка у одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићима, Црна Гора. У периоду од 24. јула до 2. августа 2018. године седам волонтера Црвеног крста Новог Сада реализовало је радионице: Аријана Фишић (Промоција хуманих вредности), Трифко Ијачић (Креативна радионица), Вања Марковић (Прва помоћ), Ана Пајкић (Реалистички приказ повреда, стања и обољења), Маша Мастиловић (Музичка радионица), Наталија Свилар (Програм борбе против трговине људима) и Јелена Бокан (Новинарска радионица).
Током реализације Летње школе подмлатка у Одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима, деца су осим поподневних тематских радионица имала прилику да свако јутро присуствују радионици „Црвени крст и ја“ где су учили првенствено о историјату Црвеног крста и принципима наше организације, дифузији и међународном хуманитарном праву. Након што су савладали ту тематику, у оквиру јутарње радионице сви полазници су имали могућност да се упознају са основним елементима прве помоћи, Промоције хуманих вредности, као и радионице „Стоп трафикинг“ која је рађена 30. јула у оквиру обележавања Светског дана борбе против трговине људима.

Вечерњи програм је испраћен са великом заинтересованошћу деце која су се пријављивала за разнолике активности које су волонтери припремили за њих (шиз-фриз, караоке, плесом до снова, мистер и мис Баошића…). Деца која су освојила једно од прва три места су била награђена поклонима и дипломама, те је то била још једна мотивација више да активно учествују у вечерњем програму. Након вечерњег програма, деца су заједно са реализаторима уживала у дискотеци на дечјем тргу одмаралишта. На завршном вечерњем програму, који је био осмишљен од скечева припремљених на поподневним радионицама, полазници су имали прилику да покажу шта су научили током боравка на мору.

У смени је било преко 250 деце, а екипа волонтера Црвеног крста Новог Сада није имала проблема у реализацији програмских садржаја. Реализатори Летње школе су задовољни радом са децом, и радујемо се наставку сарадње.

Pin It on Pinterest