Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Црвеним крстом Војводине, у четвртак, 16. марта 2023. године, у сали Црвеног крста Војводине организовао локалну обуку за будуће мотиваторе у добровољном давалаштву крви.

Циљ обуке је био да учесници стекну основна знања о добровољном давалаштву крви као и о самом начину организовања акција.

Обуку је отворио Раде Станојчић, самостални стручни сарадник, у Црвеном крсту Новог Сада, који је представио резултате рада у 2023. години, са посебним освртом на акције давања крви које се организују у школама и факултетима. Такође, истакнута је велика улога волонтера и будућих мотиватора приликом организовања акција добровољног давања крви

Јелена Милић, стручни сарадник Црвеног крста Војводине, одржала је неколико презентација, где је све присутне детаљно информисала о свим основним појмовима добровољног давања крви и осталим занимљивостима везаним за добровољно давалаштво крви. Преко презентација представљен је читав један круг активности које претходе самој акцији давања крви од мотивационог говора и упознавања свих заинтересованих да учествују у акцији давања крви, преко самих припрема акција и позивања на акције, до тога ко све може бити давалац крви.

Јелена Милић је својом презентацијом заинтересовала младе, укључила их у дискусију и подстакла их на размишљање, што је проузроковало велики број питања на која је је Јелена давала исцрпна објашњења.

Локалној обуци је присуствовао 61 ученик из из Медицинске школе „7. април“ , Гиманзије „Исидора Секулић“ и Гиманзије „Лазе Костић“.

Упућујемо велику захвалност Јелени Милић, Милки Тодић и Мајди Глигорић на помоћи у реализацији ове важне активности.

Pin It on Pinterest