У сарадњи са координатором имунизације Дома здравља Нови Сад, директорком Канцеларије за инклузију Рома Владе АП Војводине и координаторком за ромска питања Градске управе за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада, 3. јуна 2021. године почео је процес имунизације становника у насељима Бангладеш и Велики рит. Захваљујући подршци Града Новог Сада и Дома здравља Нови Сад обезбеђен је аутобус ЈГСП „Нови Сад“ адаптиран у мобилни пункт за имунизацију који је постављену овим насељима.

Црвени крст Новог Сада ангажован је на активностима поделе 700 породичних хигијенских пакета помоћи као подршка у процесу имунизације грађана против COVID-19 у насељима Бангладеш, Велики рит, Адице, Шангај и Депресија.

На иницијативу Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, Црвени крст Србије је за 29 градова и општина на територији Републике Србије, обезбедио породичне хигијенске пакете помоћи становништву у подстандардним насељима у пријави за имунизацију.

Пакети су обезбеђени од стране следећих донатора:
ГИЗ – Немачка организација за међународну сарадњу, Фонд за отворено друштво, Стална конференција градова и општина и УНХЦР.
Један пакет помоћи садржи:
– заштитне маске 100 ком.
– алкохол за дезинфекциу 2l
– тоалет папир 20 ролни
– сапун чврсти 5 ком.
– сапун течни 1l.

Pin It on Pinterest