Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је, у оквиру обележавања 01.октобра, међународног дана старијих особа, у знак захвалности за хумани волонтерски рад, организовао једнодневни мотивациони излет за волонтере из програма „Брига о старијима“, чланове комисије за социјалну делатност и пензионере Црвеног крста Новог Сада.
У реализацију Програма „Брига о старијима“ укључени су волонтери оз Основних организација Црвеног крста Новог Сада из месних заједница Братство-Нови Сад, Каћ, Кисач, Бегеч и Будисава.
Ове године посетили смо Кулпин и Бачки Петровац.
У Кулпину смо обишли дворац Дунђерски, изграђен за племићку породицу Стратимировић, чији власник крајем 19. века постаје породица Дунђерски. Посетили смо и православну цркву Вазнесења Господњег где нам је домаћин био наш сарадник и волонтер Црвеног крста Новог Сада Отац Лазар Мајсторовић који нам је испричао кратак историјат храма изграђеног на месту тада старе цркве 1813. године захваљујући ктиторству породице Стратимировић. У Бачком Петровцу смо посетили Етно кућу Ахој која је уређена у изворном стилу карактеристичном за тај период и која је под заштитом државе.
У ресторану Липа у Кулпину су наши волонтери имали ручак, након кога смо организовали трибину која је била посвећена промовисању доприноса и учешћа старијих особа у породици, локалној заједници и друштву, носећи се слоганом овогодишње кампање „Промовишимо шампионе људских права старијих особа”.

Pin It on Pinterest