У среду 20. јануара 2021. године почео је процес масовне имунизације грађана Новог Сада, у Хали 1 Новосадског сајма. Вакцинацију ће спроводити лекари Дома здравља Нови Сад и Института за јавно здравље Војводине, сваког радног дана од 8,00 до 18,00 часова, а технички и логистички услови за пријем грађана су се стекли захваљујући припадницима Прве бригаде копнене војске и волонтерима Црвеног крста Новог Сада који су 19. јануара у вечерњим часовима окончали све радове. Сваког дана, на улазу, испред Хале 1 Новосадског сајма дежураће волонтери Црвеног крста Новог Сада и они су задужени за мерење температуре, превентивне мере зааштите и помоћ око евидентирања пацијената.

Од среде 20. јануара до суботе 6. марта, 56 младих волонтера Црвеног крста Новог Сада, су одрадили 430 смене по 6 часова (I смена 8,00 – 14,00 часова, II смена 14,00 – 20,00 часова) уз координацију и ангажовање запослениих у нашој организацији.
У наведеном периоду вакцинисано је око 91. 000, односно ревакцинисано око 40.000 Новосађана, у Хали 1 Новосадског сајма и сви су они прошли поред наших волонтера. Трудили смо се да будемо љубазни, предусретљиви, културни, посвећени.
Од понедељка 8. марта дежурство су преузели ученици Медицинске школе „7. април“ који ће бити задужени за мерење температуре, превентивне мере зааштите и помоћ око евидентирања пацијената.

Pin It on Pinterest