Црвени крст Новог Сада је на предлог Црвеног крста Србије узео учеће на Државном конкурсу за видео приказ вештина из прве помоћи за екипе Омладине и Подмлатка и фото конкурсу за реалистички приказ, повреда, стања и обољења. Због епидемиолошке ситуације у земљи, такмичење екипа Црвеног крста Србије се ове године реализује на другачији начин од уобичајног, а оцењивање радова реализују стручне комисије на координативним нивоима организације.
Такмичарске екипе су на конкурс слале видео снимке који показују поступке прве помоћи који су дефинисани у задацима конкурса уз наративно објашњавање и попуњену радну свеску која је саставни део конкурсног материјала. Комисије су на видео снимцима сагледале и оцениле исправност поступка, квалитет извођења поступка, као и вербално представљање поступка који се изводи. На такмичењу у различитим категоријама учествовало је укупно 12 организација Црвеног крста из АП Војводине.
У категорији омладине учествовале су следеће организације Црвеног крста: Инђија, Ковин, Нови Сад, Рума, Сомбор, Суботица и Зрењанин. У категорији подмлатка учествовале су следеће организације Црвеног крста: Инђија, Кањижа, Ковин, Нови Сад, Сомбор, Стара Пазова и Зрењанин, а у категорији РППОС: Ковин, Нови Сад, Рума, Сомбор, Стара Пазова и Зрењанин. Црвени крст Новог Сада учествовао је на такмичењу у свим категоријама, а након оцене Комисије, екипе Подмлатка и Реалистичког приказа повреда, стања и обољења су се пласирале у виши ранг такмичења – на Државно такмичење.

На Државном такамичењу је учествовало 353 учесника из 28 организација Црвеног крста у градовима и општинама.
У категорији Подмлатка екипа Црвеног крста Новог Сада заузела је треће место у конкуренцији 13 екипa:
1. Црвени крст Зрењанин
2. Црвени крст Палилула
3. Црвени крст Новог Сада
У категорији Омладине такмичило се 19 екипа, а пласман је следећи:
1. Црвени крст Стари град
2. Црвени крст Сомбор
3. Црвени крст Палилула
У реалистичком приказу надметало се 14 екипа, а пласман је следећи:
1. Црвени крст Сомбор
2. Црвени крст Палилула
3. место Црвени крст Сурчин

Црвени крст Србије припремио је мали знак пажње за све учеснике надметања, а представљање најуспешнијих екипа и најбољих ликовних радова биће објављено на друштвеним мрежама Црвеног крста Србије.

Pin It on Pinterest