Izaberite stranicu

Амбасадор Израела, Његова екселенција Јахел Вилан у пратњи супруге Шири, посетио је у среду 1. децембра 2021. године Црвени крст Новог Сада, поводом хуманитарне акције у оквиру обележавања великог јеврејског верског празника Хануке – празника слободе и светлости (ове године обележава се од 28. новембра до 6. децембра).
Амбасадора Вилана примио је секретар Црвеног крста Новог Сада др Драган Лазић у пословним канцеларијама, у Пионирској улици бр 12, који је током разговора честитао празник и презентовао историју и активности наше оргранизације. Секретар Лазић се захвалио у име Црвеног крста Србије на донацији крофни Програму народних кухиња за 8.760 корисника, у 11 градова и општина (Аранђеловац, Чачак, Крагујевац, Ниш, Пожаревац, Шабац, Смедерево, Сомбор, Стара Пазова, Суботица и Нови Сад). Поред наведене донације коју је обезбедила Амбасада Израела, компанија Књаз Милош је донирала воду и сокове за кориснике програма Народне кухиње у наведеним срединама.
У склопу посете Амбасадор Израела, Јахел Вилан је у пратњи секретара и сарадника Црвеног крста Новог Сада посетио објекат Народне кухиње у Футошкој 14 и присуствовао подели донације и редовних следовања корисницима овог програма. На местима за поделу куваних оброка корисницима Народне кухиње, у Футошкој 14 (336 корисника) и у Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67 (264 корисника) подељене су крофне и сокови у количини од 600 комада.
Црвени крст Новог Сада се захваљује Амбасади Израела и компанији Књаз Милош на донацији.

Pin It on Pinterest