Izaberite stranicu

Милан Новаковић, начелник Јужнобачког управног округа, пуковник др Братољуб Бркљача, председник Црвеног крста Новог Сада и др Драган Лазић, секретар Црвеног крста Новог Сада, 25. августа 2022. године, посетили су заједницу за рехабилитацију и ресоцијализацију оболелих од болести зависности „Земља живих” на Ченеју и подржали штићенике у борби против болести зависности.
Том приликом, протопрезвитер-ставрофор Бранко Ћурчин, упознао је делагацију са циљевима, методологијом и резултатима рада ове терапијске заједнице. Наша организација је терапијској заједници на Ченеју донирала помоћ у виду средстава за хигијену, за месечну потребу штићеника и мајица.
Заједница за рехабилитацију и ресоцијализацију оболелих од болести зависности „Земља живих“ је основана с циљем промовисања и афирмације борбе против наркоманије и зависности уопште. Основна активност заједнице „Земља живих“ је рехабилитација зависника у терапијским заједницама, као и њихова ресоцијализација и стварање друштвених услова за социјално интегрисање након лечења. Битан сегмент рада заједнице усмерен је, такође, и на превенцију, односно на информисање шире јавности о проблемима наркоманије и могућностима борбе против ове пошасти савременог доба .

Pin It on Pinterest