Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада,традиционално, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечју заштиту, организује превентивни опоравак деце на мору у Одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“, у Баошићу.

У смени од 06. до 15.јула 2014.г боравило 47-оро деце са три васпитача, а група је формирана у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечју заштиту, Центром за социјални рад, oсновним школама, Дечијим селом и Новосадском ромском мрежом. Групу је чинило 35-оро деце из социјално угрожених породица, на предлог основних школа и новосадске ромске мреже, 8-оро деце из дневног центра Центра за социјални рад и 4-оро деце из Дечијег села из Сремске Каменице.

Црвени крст Новог Сада је обезбедио ланч пакете за пут, папуче и пешкире за плажу и средства за личну хигијену.

Кроз радионице, које су водили волонтери Црвеног крста, деца су се упознала са Организацијом Црвеног крста, њеним основним принципима и едуковали се кроз пројекте „Промоција хуманих вредности“, „Стоп трговина људима“ и др.

Превентивни опоравак деце на мору, у Одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“, у Баошићу, подржан је средствима из Буџета Града Новог Сада.

Pin It on Pinterest