Izaberite stranicu

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић у петак, 6. маја 2022. године, у 10.30 часова отворила је уводну конференцију „Нова партнерства и могућности за иновативне и одрживе приступе социјалној интеграцији угрожених група на тржиште рада (NoVA)“ у хотелу Хилтон (Краља Милана 35) у Београду.
Поред министарке, присутнима су се обратити и: представник Делегације Европске уније у Републици Србији Мартин Клауке, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић.
Након краће паузе, у реализацији панел дискусије „Активација корисника новчане социјалне помоћи“ учествовали су: Каталин Естер Сомођ, Европска комисија, Каталин Сатмари, Европска комисија, Мартина Трбанц, Завод за социјалну заштиту Словеније, Жарко Шундерић, Центар за социјалну политику, Неда Милановић, Национална служба за запошљавање и Срђан Богосављевић, Ипсос стратеџик маркетинг.
Црвени крст Новог Сада на конференцији су представљали: др Драган Лазић, секретар, Драган Шарац, самостални стручни сарадник, Мира Алимпић, координатор пројекта као и Ружица Зећировић из Центра за социјални рад града Новог Сада и Душан Марјановић из Националне службе за запошљавање-Филијала Нови Сад.
Пројекат спроводе Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Национална служба за запошљавање, Црвени крст Србије, Црвени крст Београда, Црвени крст Ниша, Црвени крст Новог Сада, ИПСОС стратеџик маркетинг, Центар за социјалну политику и Институт за социјалну заштиту Републике Словеније.
Пројекат се спроводи кроз програм Европске уније за запошљавање и социјалне иновације, а требало би да траје до 31. маја 2024. уз могућност продужења за пола године.

Pin It on Pinterest