Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је на позив Црвеног крста Македоније учествовао на тродневном семинару у Струги под називом „Млади – промоција добровољног давалаштва крви“ у периоду од 4. до 6. септембра 2015. године. Семинару су присуствовали Пуковник др Братољуб Бркљача, председник Црвеног крста Новог Сада, Драган Лазић, секретар Црвеног крста Новог Сада, Милица Балуновић, самостални стручни сарадник и два млада волонтера Црвеног крста Новог Сада, Теодора Нинковић и Исидора Ножица. Поред Новог Сада, на семинару су учествовали и волонтери Црвеног крста Македоније и Албаније. Сви учесници су били смештени у одмаралишту Солферино Црвеног крста Скопље.

Након поздравне речи организатора, присутнима су се испред Црвеног крста Новог Сада обратили и председник, секретар и стручни сарадник. Свака од организација учесница је презентовала своје активности и акције у области добровољног давалаштва крви. Интерактивне радионице су се одржавале у преподневним и послеподневним часовима. На њима су се размењивала искуства о мотивисању младих да дају крв и разматрали су се разлози због којих се не одлучују на овај хумани гест. На практичан начин се учило како да се понаша и разговара пред камерама како би се развила вештина комуникације, али су се усавршавале и вештине рада у тиму.

У оквиру слободних активности, организована је посета Охриду, а последње вече приређена је забава уз музику као награда за успешно завршен семинар.

Делегација Црвеног крста Новог Сада је посетила и седиште Црвеног крста Македоније где их је примио генерални секретар Саит Саити, као и Црвени крст Скопља Градску организацију.

Pin It on Pinterest