Tridesetprvi put organizovali smo akciju “Za sunčanu jesen života”. Još jednu sunčanu jesen poklonili smo svima onima koji koračaju stazama poznih godina. Tokom oktobra meseca realizovane su sledeće aktivnosti:

Osnovne organizacije Crvenog krsta u MZ su prema svojim programima obeležile akciju mnogobrojnim aktivnostima;

Crveni krst Novog Sada je zajedno sa aktivistima obišao 42 porodica, starih i bolesnih;

U većini osnovnih škola održan je javni čas za bake i deke. Učenici su svojim programima pokazali kolika je njihova ljubav prema onima koji su zašli u jesen života. Takođe su učestvovali na konkursu likovnih i literarnih radova u kategoriji osnovnoškolskog uzrasta.

Proglašena su i nagrađena po tri najuspešnija likovna i literarna rada za uzrasnu kategoriju od I- IV razreda. Najbolji likovni rad na temu “Moji baka i deka” naslikala je Marija Nikolić, učenica VI2, iz ŠOSO “Milan Petrović”. Najbolji literarni rad napisale su i pročitale Danijela Salać, učenica IV3 OŠ “Dušan Radović” i Anđela Zgonjanin iz II1 OŠ Sveti Sava iz Rumenke; Mališani iz PU “Radosno detinjstvo” su u svojim vrtićima pesmom i igrom obeležili akciju. Veliki broj njih je učestvovao na konkursu likovnih radova na temu “Moji baba i deda”. Proglašena su i nagrađena tri najuspešnija likovna rada, a prvo mesto je pripalo Milošu Pavlovu, 4 godine iz vrtića “Različak”;

Crveni krst je organizovao svečani prijem za najstarije aktiviste i svoje penzionere. Svečanost su uveličali svojim plesom plesači iz Plesne škole ”Neodance”.

Svi prisutni su dobili simbolične poklone koje su napravili mladi volonteri Programa „Briga o starima“ iz Begeča. Na svečanosti je Tomislav Ćuk proglašen za najstarijeg aktivistu Crvenog krsta koji je i danas veoma aktivan. Na prijemu je Marija Radosavljević proglašena za najstariju građanku Novog Sada, a rođena je 9.11.1905. g. Bračni par Jefa i Petar Baštić su najduže u braku a venčani su 20.1.1940.g. Pobednicima su uručeni pokloni. Na svečanosti je bila postavljena izložba likovnih radova dece učesnika konkursa.

Završna svečanost održana je u OOCK MZ Kisač. U prepunoj dvorani Doma kulture, dekorisanoj tradicionalnim vezovima, jesenjim plodovima i cvećem održan je program u kome su učestvovali najmlađi ali i najstariji Kisačani. Sala je bila mala da primi sve meštane koji su došli da obeleže akciju;

Crveni krst kao humanitarna organizacija, tokom čitave godine, kroz razne programe i aktivnosti, vodi brigu o starima a u oktobru mesecu već 26 godina im posvećujemo više pažnje. Akcijom je obuhvaćeno oko 1000 starijih aktivista i građana. Nadamo sa da smo i ovu jesen uspeli da obogatimo plodovima naših aktivnosti sa željom da našim sugrađanima podarimo bogatstvo saznanja da ih nismo zaboravili jer su oni deo svih nas.

Pin It on Pinterest