Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је 30. јула 2018. године, у сарадњи са Полицијском управом у Новом Саду, Одељење пограничне полиције за странце, сузбијање илегалних миграција и трговине људима и Центром за социјални рад Града Новог Сада, на градском купалишту Штранд, организовао активност превенције трговине људима поводом обележавања Светског дана борбе против трговине људима. Посетиоци су имали прилику да се упознају са основним појмовима овог друштвеног проблема и мерама опреза. Најмлађим суграђанима су кроз игролике активности приказане ризичне ситуације у које могу доспети као и начини на који се оне могу избећи.

Секретар Црвеног крста Драган Лазић и координатор Тима Града Новог Сада за борбу против трговине људима Ненад Драшковић, гостовали су на новосадскоj телевизији РТВ1, где су имали прилику да нашим суграђанима, објасне и дају више информација о обележавању Светско дана Борбе против трговине људима, као и да кажу нешто више о новоформираном тиму Града Новог Сада за борбу против трговине људима.

Истог дана, наши волонтери који реализују Летњу школу, у одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићима, организовали су акцију обележавања и полазницима школе су одржали информативне радионице на ову тему.

Догађај су медијски испратили и РТВ Делта и новосадски дневни лист Дневник.

Pin It on Pinterest