Izaberite stranicu

Фртаљ маратон, други по реду, одржан је у недељу, 12. јуна 2022. године, а старт трке је био у Улици Милоша Бајића код Дома Војске, са почетком у 9.30 часова.
На позив Скупштине Града Новог Сада, Црвени крст Новог Сада је обезбедио едуковане волонтере у пружању прве помоћи који су дежурали на траси маратона, покриваче, носила и неопходан санитетски материјал за евентуално збрињавање повређених учесника. Дежурало је 10 волонтера, који су били на располагању учесницима од 9.00 до 12.00 часова.
Учесницима су на располагању располагању биле две трке, једна од пет и друга од 10 километара.
Траса стазе Фртаљ маратона ишла је од раскрнице Улице Милоша Бајића и Београдског кеја, даље Кејом жртава рације, Булеваром цара Лазара, све до раскрснице са Стражиловском, где су се тркачи враћали назад истом рутом до раскрнице Београдског кеја и Улице Бајчи Жилинског, те назад до циља у Милоша Бајића.
Конференција за медије, поводом ове спортске манифестације одржана је 9. јуна 2022. године, у Дому Војске. Конференцији су присуствовали председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора MSc Јелена Маринковић Радомировић, подсекретарка Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Аранка Биндер, члан Организационог одбора Фртаљ маратона Димитрије Долга и секретар Црвеног крста Новог Сада др Драган Лазић.

Pin It on Pinterest