Црвени крст Новог Сада је на позив Црвеног крста Зрењанина учествовао у показној вежби „Планкова башта 2021“. Вежба је организована у недељу, 9. маја 2021. године, поводом обележавања Недеље Црвеног крста, у сарадњи са јединицом Цивилне заштите опште намене и Добровољним ватрогасним друштвом Зрењанин, а на вежби поред домаћина учествовали су и колеге из Црвног крста Суботице. Нашу организацију представљала је екипа прве помоћи (6 чланова) сачињена од чланова националног тима за деловање у несрећама и чланова јединице за деловање у ванредним околностима Црвеног крста Новог Сада.

У оквиру вежбе приказано је правилно и правовремено пружања прве помоћи са евакуацијом повређених, изглед и функционисање пријемно-тријажног шатора, приказ опреме јединице Цивилне заштите опште намене и ДВД Зрењанин, као и подизање шатора (Алпине) од стране волонтера Црвеног крста. Након реализоване вежбе одржана су предавања на теме:

1. Начини односа са јавношћу у ванредним ситуацијама – Миле Новаковић, шеф дописништва РТС у Зрењанину
2. „Примена АЕД уређаја и употреб ЦПРметра“ – Дејан Вучковић, стручни сарадник у Црвеном крсту Нови Сад
3. Црвени крст Србије у систему смањења ризика од катастрофа – Дијана Габрић , стручни сарадник у Црвеном крсту Суботица

Црвени крст Новог Сада се захваљује Црвеном крсту Зрењанин на позиву и гостопримству.

Pin It on Pinterest