Izaberite stranicu

Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći i RPPOS-u održano je 10.juna 2006.g. u Bačkoj Topoli, na jezeru, pored vetrenjače. Takmičenje u kategoriji omladine odvijalo se na četiri poligona sa više povreda i stanja i jednom poligonu u reanimaciji odrasle osobe i bebe. Takmičenje u kategoriji podmlatka odvijalo se na tri poligona sa više povreda i stanja i jednom poligonu reanimacije odrasle osobe.

Omladina
I) Sombor, 490 bod.
I) Pančevo, 490 bod.
III) Novi Sad, 461 bod.
IV) Zrenjanin, 459 bod.

Podmladak
I) Sombor, 448 bod.
I) Subotica, 448 bod.
III) Novi Sad, 406 bod.
IV) Bačka Palanka, 400 bod.

RPPOS
I) Zrenjanin, 112 bod.
II) Novi Sad, 111 bod.
III) Pančevo, 108 bod.

Nažalost, i pored izuzetno dobrih domaćina vremenski uslovi (kiša i nezabeleženo niske temperature za ovaj period godine) su zahtevali da takmičenje bude prekinuto. Nakon obavljenih konsultacija sa svim organizacijama Crvenog krsta, koje su učestvovale na Pokrajinskom takmičenju, Organizacioni odbor je doneo odluku da se takmičenje ponovi 17.juna 2006.g. u Bačkoj Topoli.

Ponovljeno takmičenje imalo je skraćenu verziju, što znači da se nije radila reanimacija i takmičenje se odvijalo u zatvorenom prostoru. Ekipe Crvenog krsta Novog Sada su ostvarile zapažene rezultate i plasirale se na Republičko takmičenje.

Pin It on Pinterest