Izaberite stranicu

CKNS je tradicionalno organizovao 28. godišnju Skupštinu za mlade volontere Crvenog krsta. Godišnjoj skupštini prisustvovali su gosti iz sledećih organizacija Crvenog krsta: Tuzla, Novo Sarajevo, Ilijaš, Podgorica, Užice, Kragujevac, Gornji Milanovac, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Beograd – Stari Grad, Pančevo, Kikinda, Subotica, Zrenjanin i Sombor (oko 150 učesnika).

Gosti su stigli u naš grad 20. aprila, gde su ih sačekali ljubazni domaćini. Nakon smeštaja kod domaćina i razgledanja grada održana je žurka u klubu “Que passa”, koja je počela u 21,00, gde su mladi volonteri terenske jedinice uživali u druženju, a gostima su podeljeni flajeri sa programom aktivnosti.

Sednica Skupštine Omladinske terenske jedinice “Jovan JovanovićZmaj” je održana 21.aprila 2012.g. u 12,00 sati, u Svečanoj sali Crvenog krsta Vojvodine, Pionirska 8, gde su domaćini ugostili učesnike svečanim koktelom. Na Sednici je prezentovan Izveštaj o radu u toku 2011.godine, donet Plan rada za 2012.godinu, a najistaknutijim mladim volonterima Crvenog krsta Novog Sada uručena su zaslužena priznanja. Učesnike je pozdravio podpredsednik Crvenog krsta Novog Sada puk. Dr. Bratoljub Brkljača koji je i uručio zahvalnice Crvenog krsta.

Organizovan je Okrugli sto na temu „Nasilje putem interneta“. Velika zainteresovanost mladih i aktivno učešće u diskusiji, pokazala je da mladi Crvenog krsta treba u budućnosi da daju snažan doprinos razvoju organizacija Crvenog krsta, a posebno treba obratiti pažnju na selekciju i regrutaciju novih volontera, koji će delovati u skladu sa principima Crvenog krsta.

Nakon završetka Okruglog stola naši gosti su sa domaćinima iskoristili lepo vreme i proveli dan upoznavajući kulturne znamenitosti Novog Sada (poseta Matici srpskoj, Muzeju Vojvodine) i Petrovaradinskoj tvrđavi. Centralna žurka je održana u klubu “Luna – VIP”, hotel Vojvodina – i počela je u 21,00, gde su mladi volonteri terenske jedinice zajedno sa svojim gostima iz drugih organizacija uživali u dobrom raspoloženju i zabavi, a sjajnu atmosferu su upotpunili muzičari.

Nedelja, 22. april 2012.god. je, nažalost, bio dan za rastanak, ali je i ova Skupština pokazala da su mladi neiscrpni izvor entuzijazma i poleta i da je to jedan od najvrednijih delova Crvenog krsta.

Pin It on Pinterest