Izaberite stranicu

Crveni krst Novog Sada je tradicionalno organizovao Godišnju skupštinu za mlade volontere Crvenog krsta. Godišnjoj skupštini prisustvovali su gosti iz sledećih organizacija Crvenog krsta: Banjaluka, Tuzla, Sarajevo, Bijeljina, Osijek, Darda, Podgorica, Nikšić, Užice, Šabac, Kikinda, Zrenjanin, Subotica, Sombor, Sremska Mitrovica, Kragujevac, Pančevo, Kraljevo i drugi (oko 140 učesnika).

Izveštaj o radu Omladinske terenske jedinice “Jovan Jovanović Zmaj” je prezentovan 25.aprila 2009.g. u 11 sati, u Svečanoj sali Crvenog krsta Vojvodine, Pionirska 8, gde su ljubazni domaćini ugostili učesnike svečanim koktelom. U saradnji sa Policijskom upravom Novi Sad i Gradskim odborom za prevenciju bolesti zavisnosti održano je predavanje na temu “Zloupotreba psihoaktivnih supstanci”. Velika zainteresovanost mladih i aktivno učešće u diskusiji, pokazala je da mladi Crvenog krsta treba u budućnosi da daju snažan doprinos u prevenciji ovih izuzetno teških bolesti savremene civilizacije.

Nakon završetka Skupštine i dodele priznanja istaknutim članovima, naši gosti su sa domaćinima iskoristili lepo vreme i proveli dan upoznavajući kulturne znamenitosti Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave.

Centralna žurka je održana u klubu “Luna-Lupus” – i počela je u 22 časa, a trajala do ranih jutarnjih sati, gde su mladi volonteri uživali u dobrom raspoloženju i zabavi a sjajnu atmosferu su upotpunili muzičari.

Nedelja, 26.april 2009.god. je, nažalost, bio dan za rastanak, ali je i ova Skupština pokazala da su mladi neiscrpni izvor entuzijazma i poleta i da je to jedan od najvrednijih delova Crvenog krsta.

Pin It on Pinterest