Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Trideset treći put organizovali smo akciju “Za sunčanu jesen života”. Još jednu sunčanu jesen poklonili smo svima onima koji koračaju stazama poznih godina. Tokom oktobra meseca realizovane su sledeće aktivnosti:

Osnovne organizacije Crvenog krsta u MZ su prema svojim programima obeležile akciju mnogobrojnim aktivnostima. Crveni krst Novog Sada je zajedno sa aktivistima obišao 35 porodica, starih i bolesnih kao i korisnike kuhinje na točkovima; U većini osnovnih škola održan je javni čas za bake i deke. Učenici su svojim programima pokazali kolika je njihova ljubav prema onima koji su zašli u jesen života.

Na konkursu likovnih i literarnih radova u kategoriji osnovnoškolskog uzrasta učestvovalo je 19 osnovnih škola. Proglašena su i nagrađena po tri najuspešnija likovna i literarna rada za uzrasnu kategoriju od I-IV razreda. Najbolji likovni rad na temu “Moji baka i deka” naslikala je Lara Radulović, učenica IV7 iz OŠ “Prva vojvođanska brigada”. Najbolji literarni rad napisala je Tamara Bulatović, IV2 iz OŠ “Prva vojvođanska brigada“.

Mališani iz PU “Radosno detinjstvo” su u svojim vrtićima pesmom i igrom obeležili akciju. Veliki broj njih je učestvovao na konkursu likovnih radova na temu “Moji baba i deda”. Proglašena su i nagrađena tri najuspešnija likovna rada, a prvo mesto je pripalo Aleksandru Krčum iz vrtića “Veseli vozić”

Crveni krst je organizovao svečani prijem za najstarije aktiviste i svoje penzionere. Svečanost su uveličali plesači „Point dance“ studija iz Novog Sada.

Na prijemu je Mileva Ribarević proglašena za najstariju građanku Novog Sada a rođena je 12.7.1912. g. i ima 100 godina. Bračni par Katica i Imre Mokuš su najduže u braku a venčani su 8 januara 1949.god.

Na svečanosti je Ana Gombar iz OOCK Kisač proglašena za najstarijeg aktivistu Crvenog krsta Novog Sada koja je i danas veoma aktivna.

Na svečanosti je bila postavljena izložba likovnih radova dece učesnika konkursa. Na konkursima je učestvovalo 19 vrtića sa oko 200 radova i jedna osnovna škola sa oko 250 radova.

Crveni krst kao humanitarna organizacija, tokom čitave godine, kroz razne programe i aktivnosti, vodi brigu o starima a u oktobru mesecu već 33 godine im posvećujemo više pažnje. Akciom je obuhvaćeno oko 1000 starijih aktivista i građana. Nadamo sa da smo i ovu jesen uspeli da obogatimo plodovima naših aktivnosti sa željom da našim sugrađanima podarimo bogatstvo saznanja da ih nismo zaboravili jer su oni deo svih nas.

Pin It on Pinterest