Izaberite stranicu

Trideset treći put organizovali smo akciju “Za sunčanu jesen života”. Još jednu sunčanu jesen poklonili smo svima onima koji koračaju stazama poznih godina. Tokom oktobra meseca realizovane su sledeće aktivnosti:

Osnovne organizacije Crvenog krsta u MZ su prema svojim programima obeležile akciju mnogobrojnim aktivnostima. Crveni krst Novog Sada je zajedno sa aktivistima obišao 35 porodica, starih i bolesnih kao i korisnike kuhinje na točkovima; U većini osnovnih škola održan je javni čas za bake i deke. Učenici su svojim programima pokazali kolika je njihova ljubav prema onima koji su zašli u jesen života.

Na konkursu likovnih i literarnih radova u kategoriji osnovnoškolskog uzrasta učestvovalo je 19 osnovnih škola. Proglašena su i nagrađena po tri najuspešnija likovna i literarna rada za uzrasnu kategoriju od I-IV razreda. Najbolji likovni rad na temu “Moji baka i deka” naslikala je Lara Radulović, učenica IV7 iz OŠ “Prva vojvođanska brigada”. Najbolji literarni rad napisala je Tamara Bulatović, IV2 iz OŠ “Prva vojvođanska brigada“.

Mališani iz PU “Radosno detinjstvo” su u svojim vrtićima pesmom i igrom obeležili akciju. Veliki broj njih je učestvovao na konkursu likovnih radova na temu “Moji baba i deda”. Proglašena su i nagrađena tri najuspešnija likovna rada, a prvo mesto je pripalo Aleksandru Krčum iz vrtića “Veseli vozić”

Crveni krst je organizovao svečani prijem za najstarije aktiviste i svoje penzionere. Svečanost su uveličali plesači „Point dance“ studija iz Novog Sada.

Na prijemu je Mileva Ribarević proglašena za najstariju građanku Novog Sada a rođena je 12.7.1912. g. i ima 100 godina. Bračni par Katica i Imre Mokuš su najduže u braku a venčani su 8 januara 1949.god.

Na svečanosti je Ana Gombar iz OOCK Kisač proglašena za najstarijeg aktivistu Crvenog krsta Novog Sada koja je i danas veoma aktivna.

Na svečanosti je bila postavljena izložba likovnih radova dece učesnika konkursa. Na konkursima je učestvovalo 19 vrtića sa oko 200 radova i jedna osnovna škola sa oko 250 radova.

Crveni krst kao humanitarna organizacija, tokom čitave godine, kroz razne programe i aktivnosti, vodi brigu o starima a u oktobru mesecu već 33 godine im posvećujemo više pažnje. Akciom je obuhvaćeno oko 1000 starijih aktivista i građana. Nadamo sa da smo i ovu jesen uspeli da obogatimo plodovima naših aktivnosti sa željom da našim sugrađanima podarimo bogatstvo saznanja da ih nismo zaboravili jer su oni deo svih nas.

Pin It on Pinterest