Izaberite stranicu

У знак пажње и захвалности Јавно предузеће „Спортски и пословни центар Војводина“ и Црвени крст Новог Сада у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, организовали су и обезбедили бесплатан једнодневни улаз за отворени базен СЦ „Сајмиште“ или отворени базен на СПЕНС-у, свим доборовољним даваоцима крви који су дали крв 31. јула, 1. и 2. августа 2023. године.

Кампања је организована зато што су залихе крви смањене у време годишњих одмора и високих температура, због чега се одлажу бројне операције, а рад здравствених установа је отежан.

У понедељак 31. јула, у Заводу за трансфузију крви Војводине прикупљенo је 52 јединицe крви.

У уторак 1. августа, прикупљено је 39 јединицa крви.

У среду 2. августа, прикупљено је 50 јединицa крви.

У наведеном периоду прикупљено је 141 јединица крви, а први пут крв је дало 13 давалаца и придружило се хуманој породици.

Такође, у наведеном периоду, на паркингу испред Тржног центра „Променада“ у термину од 16.30 до 20.00 часова у трансфузиомобилу је прикпљана драгоцена течност.

У петак 28. јула 2023. године, најављена је кампања, односно изјаве за медије поводом ове активности, су дали: Драган Милић генерални директор ЈП „Спортски и пословни центар Војводина“ др Драган Лазић секретар Црвеног крста Новог Сада и Јелена Ћулић испред Завода за трансфузију крви Војводине.

У понедељак 31. јула 2023. године, волонтери и запослени Црвеног крста Новог Сада су дали крв у Заводу за трансфузију крви Војводине.
Акцију су подржали Данијела Костић, чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци и Драган Милић, генерални директор ЈП „Спортски и пословни центар Војводина“.

Крв се може дати сваким радним даном у периоду од 7.00 до 19.00 часова у Заводу за трансфузију крви Војводине, Хајдук Вељкова 9а.

Pin It on Pinterest