Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада je, традиционално, реализовао низ активности у оквиру обележавања „Дечије недеље” у Новом Саду, под слоганом „Велико срце деце Србије.”

У понедељак 2. октобра 2023. године, Свратишту за децу и младе у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада уручили смо прехрамбене и хигијенске пакете.

У среду 4. октобра 2023. године, подељене су играчке деци чији су родитељи корисници програма Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада. Играчке су подељене на два дистрибутивна пункта: у Футошкој улици бр. 14 и у Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка улица бр. 67. Наведена донација је  прикупљена током године од грађана Новог Сада.

У вечерњим часовима, у  оквиру редовног састанка ОТЈ „Јован Јовановић Змај“, је реализована је трибина посвећена дечијим правима, на којој је присуствовало 30 волонтера.

У четвртак 5. октобра 2023. године, поново смо посетили Свратиште за децу и младе и уручили донацију у виду ћебади и постељине, добијену од Предшлолске установе „Радосно детињство“. Уручена је и нова гардероба (Waikiki) из донације Црвеног крста Војводине и Црвеног крста Србије, као и патофне из донације Миливоја Мандића.

Истог дана Црвени крст Новог Сада је социјално угроженим породицама из субстандардног насеља Велики рит, поделио дечију ћебад, постељину и патофне од истог донатора.

Едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада су реализовали предавање на тему Дечијих права, модула Промоције хуманих вредности, за ученике три оделења трећег разреда ОШ „Прва војвођанска бригада“.

Pin It on Pinterest