Izaberite stranicu

Невреме праћено олујним ветром и кишом, које је почело у среду 19. јула 2023. године око 19.30 часова у Новом Саду направило је велику материјалну штету на стамбеним зградама, пословним објектима и аутомобилима суграђана.

У четвртак 20. јула 2023. године, у 9.00 часова, у Свечаној сали Градске куће, Трг слободе 1, одржана је хитна седница Градског штаба за ванредне ситуације, на којој су разматране последице снажне олује од 19. јула 2023. године која је узроковала велику штету широм Града.

У наставку седнице Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада, на предлог чланова Градског штаба, Градоначелник Града Новог Сада, донео је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији Града Новог Сада због олује праћене јаком кишом и атмосферским пражњењем која је дана 19. јула захватила територију Града Новог Сада.

Још јаче невреме од олује која је протутњала у среду, 19. јула око 19.30 захватило је Нови Сад и околину у петак 21. јула после 19 сати.

По престанку невремена, Црвени крст Новог Сада је приступио санирању последица невремена и отклањању штете на дистрибутивном центру у оквиру Индустријског парка Победа, Раде Кончара 1 у Петроварадину, коју је компанија Марера Пропертис реновирала и уступила нашој организацији за дистрибуцију хуманитарне помоћи.

На магацинском простору поломљена грана је померила и разбила два прозора и улубила панел плочу. Истовремено је покидала кабл од видео надзора. На улазу у магацин, дрво које је пало поломило је ограду. На гаражу у улици Максима Горког бр.8 пало је дрво и оштетило кров.

У суботу 22. јула 2023. године у Градској кући одржана је 5. седница Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада на којој су чланови штаба једногласно донели закључак да се позову друштвено одговорни привредни субјекти који располажу механизацијом и који желе да узму учешће у пружању помоћи грађанима и Граду Новом Саду у отклањању последица насталих дејством олујног ветра, праћеног јаком кишом и атмосферским пражњењем које су дана 19. и 21. јула 2023. године захватиле територију Града Новог Сада.

Црвени крст Новог Сада је, на основу налога Данијеле Костић, чланице Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци, поред редовних активности, достављао хуманитарну помоћ породицама које су претрпеле материјалну штету у стравичном невремену.

Pin It on Pinterest