Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у периоду од 14. до 16. октобра 2022. године, организовао 37. Скупштину Омладинске теренске јединице „Јован Јовановић Змај“ Црвеног крста Новог Сада.

Годишњој скупштини присуствовали су гости из следећих организација Црвеног крста: Загреб, Скопље, Бања Лука, Осијек, Тузла, Београд-Вождовац, Београд-Стари град, Крагујевац, Ужице, Суботица, Зрењанин, Сомбор, Сремска Митровица и Ковин. Укупно 14 средина, 26 учесника.

Гости су стигли у наш град у петак, 14. октобра 2022. године. У Клубу младих су их дочекали љубазни домаћини. Након смештаја у Дом ученика средњих школа „Бранково коло“ и код домаћина, организовано је разгледање центра Новог Сада. Гости и домаћини су од 18.00 часова присуствовали промоцији књиге Основи напредне прве помоћи коју је организовао Црвени крст Војводине, у сали Савеза самосталних синдиката, Булевар Михајла Пупина 24.

У суботу, 15. октобра, волонтери су се окупили у просторијама Црвеног крста Војводине где је организаован радни део Скупштине. На самом почетку младима се обратио секретар Црвеног крста Новог Сада др Драган Лазић, затим координатор Омладинске престонице Европе Нови Сад (ОПЕНС 2019) Вукашин Гроздановић и стручни сарадник за подмладак и омладину Црвеног крста Војводине Јелена Милић. Извештај о раду Омладинске теренске јединице у току 2021. године, Извршни одбор је поднео видео презентацијом где је посебно истакнута улога волонтера у процесу масовне имунизације суграђана. Након уводног дела гости су појединачно представљали своје организације Црвеног крста.

На основу одредби Статута Црвеног крста Новог Сада извршено је именовање нових чланова Извршног одбора за мандатни период 2022-2026. година: Филип Михајловић за председника Омладинске теренске јединице, Тијана Топаловић, Милица Жагар, Урош Црнић, Милица Поповић и Анђела Гашпарич.
У свечаном делу Скупштине секретар Лазић, уручио је Сребрни знак Црвеног крста Србије Вањи Марковићу, дугогдишњем младом волонтеру Црвеног крста Новог Сада. Најистакнутијим младим волонтерима Црвеног крста Новог Сада, уручене су захвалинице Црвеног крста Новог Сада.

Након свечаног дела за домаћине и госте је обезбеђен ручак, коктел и освежење, а потом и обилазак града. Гости су имали прилику да посете Петроварадинску тврђаву, Дунавски парк, Кеј жртава рације и ужи центар града. У вечерњим сатима организована је опроштајна журка. Млади волонтери теренске јединице заједно са својим гостима из других организација уживали су у добром расположењу и забави.

Недеља, 14. октобар, је нажалост, био дан за растанак, али је и ова Скупштина показала да су млади неисцрпни извор ентузијазма и да су један од највреднијих делова Црвеног крста.

Pin It on Pinterest