Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је на позив Црвеног крижа/крста Тузла, 14-15. новембра учествовао на Дебатној конференцији коју су организовали Црвени криж опћине Тузла и Швајцарски Црвени крст – Уред у Тузли, на тему“ Уз Црвени крст у извјеснију и љепшу старост“. Конференција је организована у знак обележавања прве годишњице оснивања и рада Центра за помоћ и негу у Црвеном крсту општине Тузла. Нашу Организацију су представљали председник Пук. Др. Братољуб Бркљача, секретар Драган Лазић и Страхиња Гобељић а конференцији су присуствовали представници Швајцарског Црвеног крста – Уред у Тузли, Црвеног крста БиХ, Црвеног крижа Осијек, представници локалне самоуправе и др. Организатор конференције је проценио да реално постоји опасност по самоодрживост пројекта након што донатор (Швајцарски Црвени крст), престане финансирати пројекат, а да за то време локална заједница не препозна значај пројекта и не преузме обавезу финансирања иако број корисника услуга се стално повећава.
Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић је на конференцији презентовао Пројекат “Инфо центар”, који је намењен нашим старијим суграђанима као и нашу традиционалну активност “За сунчану јесен живота”.
На конференцији Страхиња Гобељић је добио Златни знак признања Црвеног крижа/крста Тузла за дугогодишњу успешну сарадњу.
У повратку, 15.11.2014. год у Бијељини одржан је састанак са генералним секретаром Црвеног крста Републике Српске, Ђоком Михајловићем, на коме је разговарано о будућој сарадњи.

Pin It on Pinterest