Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Градом Новим Садом, Градском управом за социјалну и дечију заштиту, ове године обезбедио седмодневни одмор за 241. ученика из 35 новосадских основних школа у одмаралиштима: Црвеног крста Вршац на Вршачком брегу, Црвеног крста Бачка Паланка-Багремара и Црвеног крста Сомбор-Бачки Моноштор.
Последња група од 49 деце боравила је у одмаралишту Црвеног крста Вршац на Вршачком брегу од 9. до 15. новембра 2019. године. Ученици су уживали у природи, омогућене су им и посете и упознавање са културним знаменитостима града Вршца а волонтери Црвеног крста су промовисали и здраве стилове живота.
Током боравка у одмаралиштима за децу (добри ученици петих и шестих разреда, примерног владања) организоване су радионице које су водили волонтери Црвеног крста. Деца су имала прилику да се упознају са организацијом Црвеног крста, њеним историјатом и основним принципима рада, да стекну основна знања из прве помоћи, да се упознају са програмима промоције хуманих вредности, борбе против трговине људима.

Pin It on Pinterest