Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада ће у току летње сезоне организовати дежурства у пружању прве помоћи у „AquaPark PETROLAND“ у Бачком Петровцу.
Едуковани волонтери су у суботу, 1. јуна 2023. године, одрадили први радни дан, а сезона ће трајату до 31. августа 2023. године. Током трајања сезоне свакога дана по један обучени волонтер Црвеног крста Новог Сада ће дежурати у амбуланти.

У овиру спасилаштва на води наши волонтери ће реализовати превентивна и едукативна предавања из спасилаштва на води са циљем смањивања ризика од утапања и повређивања на воденим површинама.

У петак, 30. јуна 2023. године, едуковани волонтери наше организације, одржали су превентивно и едукативно предавање из спасилаштва на води посетиоцима Аквапарка Петроленд у Бачком Петровцу са циљем смањивања ризика од утапања и повређивања на воденим површинама. Посетици Аквапарка су имали могућност да се кроз предавање и интерактивне радионице на тему безбедности на води упознају са опасностима, али и начинима како да буду безбедни док бораве на купалиштима.

Црвени крст Србије као Национални грански спортски савез, је од 1998. године пуноправни члан међународних асоцијација за спасавање на води – ILS International Life Saving Federation i ILSE – International Life Saving Federation Of Europe. Од августа 2014. године Црвени крст Србије је одређен од стране Министарства омладине и спорта за Национални грански спортски савез за спортску грану ,,lifesaving” односно спасилаштво на води.

Pin It on Pinterest