Izaberite stranicu

Едукативни семинар за волонтере добровољног давалаштва крви у дводневном трајању организовао је Црвени крст Новог Сада у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине.Семинар је реализован у Хотелу „Норцев“ 18-19.новембар 2014.г. Укупно је било 14 учесника. Полазници су били из различитих средина, различите професије и занимања, различите узрасне доби.Програм семинара је предвиђен за рад у три дана, али због недостатка средстава, све је урађено у два дана.
Семинаром је координирала Милица Балуновић из Црвеног крста Новог Сада.
Предавач-реализатор програма је био Јосип Бошњаковић, из Завода за трансфузију крви Војводине.
Доласком на Семинар учесницима су подељене фасцикле, блок, оловка и писмо добродошлице и мајице.
Уз ПП презентације у оквиру програма реализоване су и радионице у оквиру којих је сваки учесник био веома активан. Након сваке теме кроз ПП презентацију рађена је радионица.
Атмосфера током рада уз будну пажњу и праћење излагања била је задивљујућа.
Развијено пријатељство, лепо дружење, спонтане шале, опуштеност током рада допринели су успешној реализацији програма и бољој перцепцији садржаја.
Интерактивност учесника са предавачима допринела је усвајању вештина за рад на популарисању ДДК, и омасовљењу добровољних давалаца крви. Програм доприноси и развоју и образовању учесника у усвајању вештина у општим дневним наступима и комуникацији са саговорницима.
По завршетку програма, учесници су имали могућност да на пригодним обрасцима изнесу своју оцену и мишљење о организацији семинара, програму и самој реализацији програма, као и о томе како су се осећали након завршеног семинара
На крају су им уручене: потврда о завршеном семинару и Приручник за волонтере ДДК.
Закључак:
Из импресија и генералног коментара учесника, семинар је испунио очекивања сваког учесника, што се тиче програма рада, организације и смештаја. Позитивне оцене упућују на то да је овакав облик рада прави пут за регрутовање нових волонтера и снажење мреже која би имала за циљ да информише грађане, мотивише и регрутује нове даваоце крви.

Pin It on Pinterest