Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је традиционално организовао 30. годишњу Скупштину за младе волонтере Црвеног крста. Годишњој Скупштини присуствовали су гости из следећих организација Црвеног крста: Тузла, Скопље, Бања Лука, Осијек, Ужице, Крагујевац, Горњи Милановац, Косовска Митровица, Звечан, Београд – Стари Град, Панчево, Кикинда, Суботица, Рума, Зрењанин и Сомбор (око 150 учесника). Гости су стигли у наш град 02. маја, где су их сачекали љубазни домаћини. Након смештаја код домаћина одржана је седница Скупштине Омладинске теренске јединице “Јован Јовановић Змај” у ресторану „Романов“.
Субота, 03. маја, волонтери су се окупили у Клубу младих, а потом пошли у обилазак града и културних знаменитости у виду „игре тражења“ осмишљене од стране волонтера Црвеног крста Новог Сада. Посетили су Дунавски парк, Владичански двор, Саборну цркву, централни градски трг, Српско народно позориште, Синагогу, Београдски кеј , а са циљем традиционално на Петроварадинској тврђави. Потом су посетили Музеј града Новог Сада, односно збирку стране уметности. Након тога, следио је одмор уз ручак, а волонтери су се у 21 час окупили на опроштајној журци у кафе клубу „Луна ВИП“. Млади волонтери теренске јединице заједно са својим гостима из других организација уживали су у добром расположењу и забави, а сјајну атмосферу су употпунили музичари.
Недеља, 04. мај 2014.год је, нажалост, био дан за растанак, али је и ова Скупштина показала да су млади неисцрпни извор ентузијазма и полета и да је то један од највреднијих делова Црвеног крста.

Pin It on Pinterest